BETAALMETHODEN

RedandBlackParts biedt de volgende betaalmethoden in haar webwinkel via het Mollie betaalplatform:

Eisen aan betaalverkeer

RedandBlackParts maakt voor haar webwinkel gebruik van betaalplatform Mollie, waarbij vele financiële partijen zijn aangesloten. Mollie voldoet aan de eisen van zowel PSD2 als SCA.

 

PSD2 (the Second Payments Service Directive)

PSD2 maakt betalen makkelijker en veiliger in landen van de Europese Economische ruimte (EEA). Het is een internationale afspraak waarmee banken met externe partijen kunnen communiceren en onderling data kunnen uitwisselen, zonder veiligheid en zekerheid te verliezen.

Belangrijk voor consumenten:

winkels, webshops en andere bedrijven mogen geen toeslagen meer berekenen voor betalingen met de betaalpas en creditcardbetalingen (met creditcards van onder andere MasterCard en Visa). Een toeslag van bijvoorbeeld 2 % als je online met je creditcard wilt betalen mag dus niet meer.
Let op: er geldt een uitzondering voor creditcards van bijvoorbeeld American Express en Diners Club en creditcards voor de zakelijke markt. Zij mogen nog wel toeslagen berekenen.


SCA (Strong Customer Authentication)

Met SCA moeten consumenten hun aankoop bevestigen met een extra verificatiestap, bijvoorbeeld met een telefoon, pincode of vingerafdruk. De nieuwe regelgeving moet ook de veiligheid van betalingen verbeteren. In Nederland heeft dit vooral gevolgen voor betalingen met een creditcard.

Betalingen met iDeal voldoen al aan de eisen van SCA.