PAKKETVERZENDING

RedandBlackParts verzendt haar pakketten met artikelen via de vervoerders bpost of PostNL.

Pakketten voor België worden in België op het ontvangstpunt van bpost aangeboden; pakketten voor Nederland aan PostNL. Dit om onnodig tijdverlies en kosten te voorkomen.

Je ontvangt als klant een Verzendbevestiging met Track & Trace informatie, nadat het pakket is aangeboden aan het ontvangstpunt van de vervoerder.

Als je ervoor hebt gekozen, krijg je van de vervoerder tevens via email- of SMS-Notificaties bericht over de leveringsstatus van je pakket.

 

PAKKETVERZENDING

 

Standaard verzending

Een brievenbuspakje wordt indien mogelijk gebruikt voor de verzending van kleine artikelen:

*  0 - 2 kg; max. afmetingen Lengte x Breedte = min. 14 x 9 cm of max. 38 x 26,5 cm; Dikte = max. 3,2 cm.

Pakketten worden verstuurd in drie tariefscategorieën:

*  0 - 5 kg; max. afmetingen 100 x 50 x 50 cm

*  0 - 10 kg; max. afmetingen 100 x 50 x 50 cm

*  10 - 23 kg NL / 30 kg BE); max. afmetingen max. 150 x 78 x 58 cm

 

Standaard inclusief extra zekerheid bij het verzenden:

* je pakket wordt met Track & Trace verzonden;

* je ontvangt per email- of SMS-Notificaties van de vervoerder over de status van de verzending

   (vermits je daar bij de bestelling voor hebt gekozen);  

* Handtekening voor ontvangst op het afleveradres (aangetekende post); naar keuze levering bij buren

  mogelijk of afhalen door jou persoonlijk (je moet je legitimeren en tekenen voor ontvangst) op een

  gekozen afhaalpunt van de vervoerder;

* Verzekering tot € 500,== aansprakelijkheid.

 

Verzending extra's

Extra verzendmogelijkheden (met bijbestelling/toeslag - keuze op bestelpagina):

PostNL: Verzekerservice (Nederland) tot totaal € 5.500,== aansprakelijkheid.

 

Verzendkosten

De verzendkosten worden berekend een weergegeven in de winkelwagen. Je kunt kiezen uit verschillende verzendmogelijkheden voor België of Nederland. Daar kunnen ook de verzendings-extra's zoals verzekerservice en spoedverzending worden besteld.

De verzendkosten zijn gebaseerd op de geldende tarieven van bpost of PostNL. Zie pagina Prijzen en Kosten.

 

LEVERTIJD

 

Standaard levertijd

Doordat RedandBlackParts een geringe voorraad van producten heeft, wordt de bestelling zo spoedig mogelijk geleverd aan RedandBlackParts door diens leverancier. In de regel zal dat na de ontvangstdag van jouw bestelling (besteld vóór 15.00 u) maximaal twee dagen duren.

Als het kan wordt op de ontvangstdag de bestelling door RedandBlackParts aan het ontvangstpunt van de vervoerder aangeboden ter verzending aan jou. Dat zal dan normaliter betekenen levering op de derde dag na de de ontvangstdag, maar het kan wellicht ook langer duren gezien de drukte bij de vervoerders.

RedandBlackParts zal jou zo snel en goed als mogelijk op de hoogte houden van de leveringsstatus.

 

Levertijd-vrijwaring

Tenzij uitdrukkelijk anders is overeengekomen, kun je je als Klant helaas niet op een termijn of tijdstip van aflevering beroepen.

 

AFWEZIGHEID GEADRESSEERDE

 

Indien de geadresseerde (jijzelf of een door jou aangegeven derde) afwezig is als het pakket wordt geleverd, dan laat de postbode in de brievenbus een afwezigheidsbericht achter.

Dat vervoerders als de geadresseerde niet thuis is, leuren met het pakket bij buren, soms verderop in de straat, is uiterst irritant voor die buren en voor jou.

RedandBlackParts verstuurt de bestelling aangetekend en verlangt een handtekening van jou. Daarmee wordt ook ongewenste levering bij buren tot een minimum beperkt. 

Bij buren wordt je pakket alleen afgeleverd als jij uitdrukkelijk voor die mogelijkheid hebt gekozen op de bestelpagina. Dus standaard geen aflevering bij buren.

 

De geadresseerde kan het pakket ook binnen 14 dagen (dag van levering niet meegerekend) afhalen in het postkantoor of op het postaal-punt vermeld op het bericht. De geadresseerde kan tenslotte ook vragen om het pakket aan te bieden op een plaats en datum naar keuze via de website van de vervoerder.

 

ONTBREKENDE OF BESCHADIGDE GOEDEREN

 

Ontbrekende goederen

RedandBlackParts is verantwoordelijk voor de correctheid en compleetheid van de levering vanaf de verzending tot op het ogenblik waarop je die ontvangt.

Alhoewel RedandBlackParts standaard verzendt met Track & Trace, Handtekening voor Ontvangst en desgewenst Notificaties, kan het voorkomen dat een pakket niet bij je aankomt.

RedandBlackParts houdt weliswaar zelf de verzending in de gaten, maar je wordt vriendelijk verzocht om ons direct te berichten, mocht je pakket niet op de verwachte tijd zijn verschenen. In overleg wordt dan naar een oplossing gezocht.

Zie verder pagina Kwaliteit - Garantie.

 

Mocht er onverhoopt toch iets aan de levering ontbreken of verkeerd zijn, ook dan graag even je bericht; we zullen dan zo spoedig mogelijk zorgen voor herstel.

Verkeerd geleverde artikelen ontvangen wij graag van je terug, natuurlijk op onze kosten van verpakking en verzending door terugzending. 

 

Beschadigde of gebrekkige goederen

Red & Black is verantwoordelijk voor alle schade aan de goederen vanaf de verzending tot op het ogenblik, waarop jij of een door jou aangewezen derde  ze in ontvangst neemt.

Vertoont een artikel een beschadiging, een gebrek of werkt het niet naar behoren, dan heb je recht op reparatie of vervanging of, als geen van beide mogelijk is, terugbetaling.

Je wordt vriendelijk verzocht om ons direct te berichten, mocht je pakket beschadigde goederen bevatten. In overleg wordt dan naar een oplossing gezocht.

Zie verder pagina Kwaliteit - Garantie.


PHISHING EN SMISHING - PAS OP !

Kies je voor Notificatie per email of SMS bij de pakketverzending, dan wordt je door de vervoerder digitaal op de hoogte gehouden van de status van de levering.

Soms echter ontvang je een e-mail of sms, die afkomstig lijkt te zijn van bpost of PostNL, maar die niet door hen is verstuurd. Een nepbericht dus, verstuurd door gasten, die jouw gegevens willen stelen. ‘Phishing’ of 'Smishing' heet dat. Deze nepberichten lijken soms nét echt. Oppassen dus!

 

Bedenk om te beginnen: vervoerders zullen in Notificatieberichten je nooit vragen om persoonlijke gegevens in te vullen of om een betaling te doen. Wordt daar toch om gevraagd, dan weet je dat het foute boel is en open dan de email of SMS niet!

 

Als je wilt weten hoe je Phishing of Smishing herkent en wat je kunt doen als je een dergelijk bericht ontvangt, kijk dan op de volgende link van de betreffende vervoerder:

bpost

PostNL