GEDRAGSCODE

 

RedandBlackParts is pas gestart en heeft nog geen webwinkel keurmerk voor veilig online winkelen.

Wat betekent zo'n keurmerk voor met name particulieren/consumenten?

 • de betaling is veilig
 • je privacy wordt geborgd
 • onafhankelijke geschillencommissie
 • je weet bij wie je koopt
 • 14 kalenderdagen bedenktijd (indien van toepassing)
 • periodieke controle op de naleving van de keuringseisen.

 

Dat keurmerk gaat er wel komen. Eerst maar eens beginnen.

Vooruitlopend daarop handelt RedandBlackParts al zo goed mogelijk in lijn met de                       Gedragscode van Ecommerce Europe Trustmark (onderstaand).

Let wel: een nationaal en Europees keurmerk heeft RedandBlackParts nog niet en pretendeert dat ook niet te hebben!

Maar de gedragscode is de moeite waard om aan te geven dat we ons uiterste best doen om onze zaken op orde te hebben.


 • Wij staan voor onze naam: voordat je een bestelling plaatst geven we je, op een gemakkelijke en begrijpelijke wijze, informatie over onze handelsnaam, adresgegevens en hoe je contact met ons kan opnemen (bijv. e-mail, social media en/of telefoon). Indien wij handelen namens een andere verkoper dan informeren wij je ook over diens identiteit.
 • De belangrijkste eigenschappen, werking en aard van een product of dienst worden volledig en juist beschreven. De producten worden geleverd zoals beschreven en zoals op de foto die bij het product of dienst staat. We informeren je over de wettelijke regels inzake garantie en conformiteit bij de levering van zaken.
 • Wij geven je, voordat je het bestelproces in gaat, een duidelijk en transparant overzicht van het aanbod en de prijs die dient te worden betaald voor onze producten of diensten. Wij brengen geen kosten in rekening voor aanvullende diensten of producten, tenzij je hier uitdrukkelijk toestemming voor hebt gegeven. Voordat de bestelling definitief is en een betalingsverplichting wordt aangegaan zie je het aankoopbedrag, BTW, verzendkosten en eventuele andere bijkomende kosten.
 • Wij zorgen voor een transparant, toegankelijk en eenvoudig bestelproces dat je de mogelijkheid geeft om je bestelling te controleren en indien nodig te wijzigen, voordat je de overeenkomst definitief sluit. Wij zullen altijd je bestelling bevestigen en je informatie geven over je bestelling en de voortgang daarvan.
 • Wij gebruiken redelijke, toegankelijke  en transparante algemene voorwaarden, die in een begrijpelijke taal zijn geschreven en je rechten respecteren. Voordat de overeenkomst op afstand wordt gesloten, worden de Algemene Voorwaarden op een eenvoudige wijze aan je beschikbaar gesteld en op een zodanige wijze dat deze kunnen worden geprint of gedownload.
 • Wij bieden transparante, gemakkelijke, veel gebruikte en veilige betalingswijzen aan (bijvoorbeeld: iDeal, Paypal, creditkaart, bankoverschrijving vooraf, rembours etc).
 • Wij bieden een transparante, gemakkelijke en veilige verzendmethode gebaseerd op de verschafte informatie en met transparante prijzen. Wij leveren op de plaats en tijd, die is aangegeven in ons aanbod, zo goed als mogelijk is.
 • Voordat je de overeenkomst definitief aangaat, zullen wij je helder en duidelijk informeren over je wettelijke rechten en plichten, het herroepingsrecht of het ontbreken daarvan en de procedure en de kosten voor het gebruik maken van het herroepingsrecht (zoals voorzien in Europese wetgeving) . Wanneer je een herroepingsrecht hebt, zullen wij het Europese herroepingsmodel ter beschikking stellen. Wij zorgen voor heldere en eenvoudige retour- en terugbetalingsprocedures.
 • Je kunt altijd eenvoudig en gemakkelijk contact met ons opnemen. Wij bieden je altijd een heldere en eenvoudig toegankelijke klantenservice en klachtenprocedure. 
 • We respecteren je privacy, beschermen je gegevens en zorgen voor een veilige web-omgeving. We zijn transparant en informeren je over het bewaren en verwerken van je persoonsgegevens en het doel waarvoor we deze gebruiken en inclusief informatie over ons cookie-beleid.                   Persoonsgegevens worden verwerkt om de overeenkomst uit te voeren en om je koopervaring en ons aanbod aan je te verbeteren. Je data worden alleen verwerkt voor zover dit in overeenstemming is met de privacy wetgeving en, voor zover wettelijk vereist, alleen met je uitdrukkelijke toestemming.     Zie verder onder Privacy Beleid.