KWALITEIT - GARANTIE

Er zijn twee soorten kwaliteit met betrekking tot online verkoop van goederen en diensten:

  • De kwaliteit van de goederen en diensten zelve
  • De kwaliteit van de webwinkel, de dienstverlening en de klantenservice

 

Kwaliteit van goederen en diensten

 

RedandBlackParts selecteert zorgvuldig de artikelen en diensten voor opname in de webwinkel.

Met professionele kennis van zaken en werkplaatservaring worden kwaliteit en prijs beoordeeld,  alsmede de geschiktheid en toepasbaarheid voor Harley-Davidson®-motoren.

De beschrijvingen in de webwinkel, meestal ontleend aan die van de betreffende leverancier, bieden een reële weergave van de kenmerken van de producten en diensten.

 

Garantie

Op grond van het EU-consumentenrecht heb jij als klant (indien consument) recht op twee jaar garantie zonder daarvoor extra te hoeven betalen, althans in België. In Nederland is dat wat minder duidelijk.

Als een artikel, dat in de EU is gekocht, afwijkt van de beschrijving of niet goed werkt, moet de verkoper, RedandBlackParts, het gratis herstellen of vervangen, een korting geven of jou zijn geld teruggeven.

Als het niet mogelijk is om het artikel te herstellen of te vervangen, dan moet je normaal gesproken je geld geheel of gedeeltelijk terugkrijgen.

 

Waarschuwing

RedandBlackParts hoeft jou je geld niet terug te geven als er kleine beschadigingen zijn, zoals een kras op een cd-doos bijvoorbeeld.

 

Een product laten herstellen, vervangen of terugbetalen

De garantieperiode van begint zodra jij je bestelde artikel ontvangt. Als het artikel binnen deze periode van twee jaar stuk gaat, dan zal RedandBlackParts altijd een oplossing bieden.

  • Als het ontvangen artikel in de eerste zes maanden stuk gaat, dan wordt automatisch aangenomen dat het probleem al bestond op het moment dat het artikel werd ontvangen, tenzij RedandBlackParts kan aantonen, dat dit niet het geval was. Jij hebt dan recht op gratis reparatie of vervanging, of, als dat te moeilijk of te duur is, kan je je geld geheel of gedeeltelijk terugkrijgen.
  • Als het ontvangen artikel tussen 6 en 24 maanden na aankoop stuk gaat, dan heb jij ook recht op gratis reparatie of vervanging, of kun je je geld geheel of gedeeltelijk terugkrijgen. Je moet dan wel aantonen, dat het probleem al bestond bij ontvangst van het product.

 

Geschillenbeslechting

Het kan altijd voorkomen dat er iets niet helemaal gaat zoals gepland. Je wordt aangeraden om klachten eerst aan RedandBlackParts kenbaar te maken. Dat kan telefonisch (0031 11 63 37 00) en als bevestiging schriftelijk per email naar info@RedandBlackParts.com.

Leidt dit niet tot een oplossing, dan staan je, vermits je klacht niet elders in behandeling is, verschillende mogelijkheden open tot geschillenbeslechting, zoals via het Europees Platform voor Online Geschillenbeslechting (ODR-Platform) (zie hiernaast).

Het Europees Consumentencentrum in België of in Nederland kan meer informatie geven en doorverwijzen.

In België kan de onafhankelijke Consumentenombudsdienst worden ingeschakeld en in Nederland de Geschillencommissie Thuiswinkel (zie hiernaast).

 

Kwaliteit van de webwinkel (toegankelijkheid, dienstbetoon en klantenservice)

Als klant moet je gerust, veilig en betrouwbaar kunnen winkelen in een webwinkel, zeker in het geval er sprake is van grensoverschrijdende handel.

RedandBlackParts is voornemens om een internationaal/Europees keurmerk te verkrijgen. Intussen worden de daarvoor benodigde regels daarvoor al zoveel mogelijk gevolgd. 

Het voordeel van een goed keurmerk is dat de bedrijfsvoering van de webwinkel ten behoeve van de certificatie volgens een uitgebreide checklist periodiek wordt getoetst, o.a. juridisch aan de gemeenschappelijke wet- en regelgeving, die geldt binnen de Europese landen.

Voor jou als klant een sterke bijdrage aan het vertrouwen in de webwinkel; voor ons een geruststelling dat in de verschillende landen naar behoren zaken kan worden gedaan met consumenten en bedrijven zoals het hoort.


Persoonlijk contact blijft het belangrijkste!

Alle formaliteiten ten spijt, er zijn maar enkele dingen die werkelijk tellen en dat zijn de toegankelijkheid, dienstbetoon en de klantenservice van de webwinkel. En vooral de menselijkheid en het persoonlijke contact.

Bij RedandBlackParts is de communicatielijn heel kort. En er komt geen chat-bot (robot) aan te pas.      Er is één persoon aanspreekbaar en dat is Joost van Cappellen, ervaren Harley-Davidson®-specialist en eigenaar/bestuurder (beslisser) van Red & Black, die kennis van zaken heeft. Die denkt in oplossingen in plaats van in problemen.

Als er ook maar iets is, aarzel dan niet om eerst met hem contact op te nemen (0031 6 50 95 85 73) !